Cees Duijn kunststof granulaat

Lid van NRK

NRK Recycling verwelkomt nieuwe leden, waaronder Du-Con Trade. Op de website van NRK worden de bedrijven die lid van NRK Recycling geworden zijn geïntroduceerd. NRK Recycling is een afkorting van de Nederlandse federatie voor rubber en kunststoffen.

Cees Duijn toont granulaat uit hoogwaardige kunststofrecycling

Du-Con Trade is lid van NRK Recycling

Als lid van NRK Recycling breiden we ons netwerk uit op het gebied van rubber- en kunststoffen. De rubber- en kunststoffenindustrie timmert enorm aan de weg als het gaat om duurzaamheid & circulariteit. Met name wordt de focus gelegd op het verduurzamen van deze categorie door optimale recycling, het kunnen hergebruiken van materialen en te stoppen met verbranden.

Doel van NRK Recycling

Het verenigen van bedrijven die te maken hebben met het recyclingproces van kunststoffen, dat is het doel van NRK Recycling. Dankzij moderne installaties kunnen inmiddels verscheidenen gerecyclede kunststoffen op maat geleverd worden aan duurzame productieprocessen. Kunststof recyclen met als doel het materiaal niet te verbranden, maar een nieuw leven te geven. Gebruik van recyclaat moet de norm worden, want alleen dan kunnen we samen de kunststofkringloop sluiten. Vanzelfsprekend sluit dit aan bij de gedachtegang én aanpak van Du-Con Trade.

Kunststof recyclaat

Onder het label Blue2Green zijn we gestart met het recyclen van medisch afval tot herbruikbare grondstoffen. Kunststof vaatjes uit ziekenhuizen worden dan niet meer verbrand, maar gerecycled. Dat noemen we medisch afval decontamineren, waarna een kunststof recyclaat overblijft: een grondstof! Daarmee kunnen we stellen dat kunststofrecycling een onmisbare schakel is op weg naar een circulaire economie.

Met trots lid van NRK Recycling

logo NRK Recycling

Met trots dragen we ons lidmaatschap uit door actief deel te nemen aan activiteiten en uitingen van NRK Recycling » https://www.nrkrecycling.nl/nieuws/nieuwsbericht?newsitemid=3847946240

linkedin logo