DuCon Trade B.V. is agent van Ecosteryl

Ecosteryl is specialist en wereldwijd leverancier op het gebied van decontaminatie apparatuur voor het duurzaam verwerken van medisch afval. Tijdens het decontamineren worden infectieuze stoffen uit het medisch afval gehaald. Decontaminatie is één van de methodes om het infectierisico weg te nemen, waardoor het Specifiek Ziekenhuis Afval uiteindelijk gerecycled kan worden tot grondstof. Du-Con Trade is agent van Ecosteryl machines.

Zo werkt het decontaminatieproces

Het decontaminatieproces van de Ecosteryl machines werkt door middel van verhitting met microgolven, waardoor infectieuze stoffen in het afval vernietigd worden. Dit (gevalideerde) proces wordt volledig gemonitord en gelogd, waardoor het proces volledig veilig is.

Verschillende varianten van de machine onderscheiden zich in schaalgrootte:

  • Met de grotere uitvoeringen (Ecosteryl 250/125) kan op grote schaal medisch afval worden verwerkt tot bedrijfsafval dat klaar is om gerecycled te worden met het R-Steryl sorteerplatform.
  • Met de kleinere uitvoering (Ecosteryl 75+/75) kan een zorginstelling/laboratorium zelfstandig op locatie kleine batches verwerken tot bedrijfsafval.

Dit zijn de 4 decontaminatie systemen van EcoSteryl voor medisch afval:

R-Steryl is het recyclingsysteem van Ecosteryl voor het terugwinnen van waardevolle kunststoffen:


ecosteryl