Artikel in Kunststof Magazine

CO-2 reductie in de zorg dankzij innovatie Blue2Green Recycling

Artikel Kunststof Magazine

Dankzij Blue2Green Recycling kan infectueus medisch afval worden gedecontamineerd en dat betekent een enorme CO2-reductie in de zorg. In Velsen-Noord zal de nieuwe installatie naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 operationeel zijn. Vanaf dat moment kan op jaarbasis 3.000 ton SZA worden verwerkt door Blue2Green Recycling. Dat levert de zorg een besparing op van 2,6 kton CO2.

Blue2Green Recycling

Blue2Green Recycling is een initiatief van Du-Con Trade waar Cees Duijn al bijna 40 jaar zijn kennis en passie in legt om recycling te maximaliseren met innovatieve technieken en advies.

Cees Duijn kunststof granulaat

Cees Duijn: We zijn een New kid on the block, maar we gaan niet concurreren met de reeds geïnstalleerde was- en pelletiseer-capaciteit. CO2-reductie is een van de belangrijke hoekstenen van de Green Deal. Als de zorg echt wil realiseren wat ze schrijft, dan is ons platform de enige manier om dat de komende jaren te realiseren. Met meetapparatuur kunnen we de data per ziekenhuis opleveren en kunnen we de recyclingpercentages laten zien, dus welke grondstoffen we op welk niveau gerecycled hebben.

blue2green
http://www.blue2greenrecycling.nl

Lid van NRK Recycling

Du-Con Trade is specialist in recyclingtechnologie en het specificeren en selecteren van de juiste technieken voor de optimale recycling van grondstoffen uit afval. Samen met zusterbedrijf InnoMax biedt Du-Con Trade een ‘one stop service’ voor de levering en realisatie van technieken, apparaten en systemen tegen de beste prijs-prestatieverhouding. Tevens is Du-Con Trade actief als handelsfirma van gebruikte recyclingtechnieken en -apparatuur onder de naam UQuip (Used Equipment Trade). Het beschouwt de inzet van gebruikte technieken en apparatuur als een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie.

In 2023 werd Du-Con Trade lid van NRK Recycling. Daarmee wil het zijn netwerk uitbreiden en kennis uitwisselen met de leden van deze branchevereniging.

logo NRK Recycling

linkedin logo